Radovi vredni blizu 80 miliona dinara u kučevačkoj opštini

Kučevo

Društvo

Radovi vredni blizu 80 miliona dinara u kučevačkoj opštini

Foto: ekucevo

How Good Of A Friend Are You Really?

U narednih 60 dana, u opštini Kučevo biće izvođeni radovi na sedam lokacija, po projektu koji je odobrilo Ministarstvo privrede, a čija je vrednost blizu 80 miliona dinara sa porezima.

Prema rečima Ivana Rajičića, predsednika opštine Kučevo, ovaj projekat je izuzetno značajan za celu opštinu, a pored njegove vrednosti, bitne su i lokacije na kojima će se raditi.

,,To nam pruža veliku mogućnost da u okviru našeg potencijala turizma i privrednog razvoja dođemo do neke tačke gde možemo krenuti ka daljem napretku. U najavama imamo vrlo značajne projekte“, rekao je Rajičić.

Njegov zamenik Nenad Mikić, ovom prilikom se zahvalio Ministarstvu privrede i istakao da je ove godine Kučevo lider u Braničevskom okrugu po odobrenim investicijama.

,,Radovi će biti izvođeni na 13 parcijalnih, odnosno na sedam lokacija, kada se to razjedini. Od tih 13, pet se nalazi u samom gradu. Izvode se radovi na letnjoj pozornici u centru ispred zgrade pošte sa mestima za sedenje i interaktivnim tablama koje će služiti turistima za informacije. Radiće se pristupne staze i trotoari od ulaza u Kučevo do centra grada. Rekonstruisana će biti kompletna ulica Boška Vrebalova sa pristupnim trotoarima“, kaže Mikić.

Prema njegovim rečima, u planu su radovi na vidikovcu „Jelena stena“ i dva kilometra asfaltnog puta ka pećini Ceremošnja.

,,Radi se i izuzetno bitna destinacija, vila kralja Aleksandra. Radiće se kompletan pristupni put od državnog puta Kučevo-Majdanpek, do same vile i centra sela Neresnica“, naglašava Mikić.

Continue Reading
Povezane teme...
To Top