RAFOVI PRAZNI: Požarevljani kupuju šečer u velikim količinama (FOTO)

Požarevac

Ekonomija

RAFOVI PRAZNI: Požarevljani kupuju šečer u velikim količinama (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Najtraženiji proizvod u požarevačkim prodavnicama ovih dana je šećer, a mnogi su se požalili na društvenim mrežama da ga u većini trgovina nema od ponedeljka. Ekipa portala E-Braničevo obišla je više prodavnica i proverila da li ima šećera i po kojoj ceni.

Prazne rafove na mestu gde stoji šećer zatekli smo u nekoliko manjih prodavnica u Požarevcu, a cena poslednjih zaliha kretala se od 84,99 do 89,99 dinara. Po rečima prodavaca očekuju isporuku nove količine šećera ali će, kažu, verovatno biti viša cena.

Prazni rafovi u manjim prodavnicama

U većim marketima šećera ima u jutarnjim satima, međutim, već do 10 časova isprazne se rafovi jer građani kupuju u enormnim količinama, tvrde trgovci. Cene su još uvek stare , od 84 do 90 dinara.

Ostalo svega nekoliko kilograma šećera

U jednom marketu kažu da svakog dana dobijaju određene količine šećera ali su ograničili kupovinu na  četiri kilograma po osobi.

 Samo ostane šećer u kockama

U jednom drugom, većem prodajnom objektu, šećera nema na rafovima, jer radnici ne mogu da stignu da ga poređaju pošto kupci sve razgrabe sa palete. Uglavnom se, kažu njihovi prodavci,  ne kupuje po kilogram već celo pakovanje od 10 kilograma. Ko zakasni može da kupi samo sećer u kockama ili prah šećer.

Pune korpe šećera

Kupci uglavnom komentarišu da će šećer da poskupi na 140 do 160 dinara za kilogram, te su zato rešili da obezbede zalihe na vreme.

Pretpostavlja se da je ta navala izazvala nestašice, ali se spekuliše i da su trgovci zbog najavljenih poskupljenja sklonili zalihe ili daju samo ograničene količine.

Brašna i ulja ima

Primetna je i povećana kupovina brašna i ulja,  ali se ovi proizvodi ipak mogu naći u svim prodavnicama.

To Top