Maturantima obezbeđen prevoz do restorana, a imaće i žurku na trgu

Požarevac

Događaji

Maturantima obezbeđen prevoz do restorana, a imaće i žurku na trgu

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Povodom održavanja maturskih proslava, u Gradskog zdanju održan je sastanak učesnika projekta “Matura 2022”.

U ovom projektu, koji nije realizovan prethodne dve godine zbog epidemije koronavirusa, učestvuju sve srednje škole sa teritorije grada Požarevca, Gradska uprava, Školska uprava i Policijska uprava Požarevac. Tema sastanka bila je bezbednost maturanata tokom njihovih proslava.

Policija će pojačati prisustvo pored lokala u kojima se održavaju proslave. Cilj je da se poveća bezbednost učesnika pogotovo u saobraćaju.

„Sada kada smo se vratili nekim normalnim tokovima i kada se ponovo svi okupljamo, cilj je bezbednost dece, kako bi im ovaj događaj ostao u lepom sećanju“, istakao je Goran Nestorović, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje.

 

Darko Radovanović (levo) i Goran Nestorović (desno)

Darko Radovanović, direktor Politehničke škole i predsednik Aktiva direktora srednjih škola, naveo je da su škole  preduzele preventivno organizaciju niza tribina koje se odnose na bezbedno učešće u saobraćaju, jer je te večeri povećan rizik od saobraćajnih nesreća, a osim tribina, na maturante požarevačkih i kostolačke škole, preventivno se deluje i na nivou učeničkih paralamenata i saveta roditelja.

On je naglasio da će svaka škola organizovati autobuski prevoz do restorana gde se odvija proslava mature, kao i povratak nazad u grad.

„Cilj je da učenicima, roditeljima i nama koji radimo u obrazovanju to veče protekne u najboljem mogućem redu. Zajedničkim delovanjem mislim da ćemo u tome uspeti, kao i ranijih godina, pre koronavirusa“, kazao je Radovanović.

Ove godine lokalna samouprava u skladu sa potrebama maturanata organizuje 27. maja u 17 časova završnu proslavu na Gradskom trgu, gde će nastupiti di -  džejevi.

To Top