Raspisan konkurs za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom

Požarevac

Društvo

Raspisan konkurs za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Gradsko veće Požarevca raspisalo je konkurs za realizaciju Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom grada Požarevca 2021. - 2025. u 2021. godini.

Za realizaciju Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom grada Požarevca obezbeđena su sredstva iz budžeta grada u ukupnom iznosu od 2.450.000,00 dinara.

Opšti ciljevi konkursa u skladu sa Lokalnim akcionim planom za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom su: poboljšati položaj OSI u Požarevcu, uključiti OSI u sve oblasti društvenog života, zaštita prava OSI, obezbediti socijalne, zdravstvene i druge usluge osobama sa invaliditetom, osigurati pristup njihovom životnom okruženju i senzibilisati društvo za probleme sa kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju u našoj lokalnoj zajednici.

Pravo učešća na konkursu imaju udruženja koja su od javnog interesa za grad Požarevac u oblasti zaštite lica sa invaliditetom  pod uslovom  da sprovode aktivnosti ili da im je sedište na teritoriji Požarevca, kao opštinske ili međuopštinske organizacije.

Detaljnije o konkursu pogledajte OVDE.

To Top