Raspored bogosluženja tokom uskršnjih praznika

Požarevac

Društvo

Raspored bogosluženja tokom uskršnjih praznika

Foto: T. Sotirov

How Good Of A Friend Are You Really?

U Sabornoj crkvi, crkvi Svete Petke i Svetog Nikole u Požarevcu i crkvi Svetog Maksima Ispovednika u Кostolcu objavljen je raspored bogosluženja tokom uskršnjim praznika.

U Sabornoj crkvi u Požarevcu na Veliki petak, 14. aprila, u 8 sati, biće organizovani carski časovi, potom u 17 časova biće služeno večernje sa iznošenjem plaštanice u 17 časova i jutrenje sa statijama u 17.30 sati.

Na Veliku subotu u 8.30 sati zakazana je Sveta arhijerejska liturgija. Jutrenje i liturgija na Uskrs počeće u 8 časova, a od 18 časova biće služeno večernje. Raspored bogosluženja isti je i drugog dana Uskrsa.

U crkvi Svete Petke u Požarevcu, na Veliki petak zakazana je večernja služba sa iznošenjem plaštanice i jutrenja služba sa statijama u 18 časova, a na Veliku subotu Sveta liturgija biće služena u 9 časova. Sveta liturgija o Vaskrsu će i ove godine početi u  ponoć između subote i nedelje. U ponedeljak, drugog dana Uskrsa, u 9 časova biće služena Sveta liturgija.

U crkvi Svetog Nikole, na Veliki petak, iznošenje plaštanice i čitanje statija počeće u 17 časova, a na Veliku subotu liturgija sa sabornim krštenjem u 8.30 sati. Za Uskrs liturgija će biti organizovana u 8 časova, a u ponedeljak i utorak u 9 časova.

Veliki petak biće obeležen i u crkvi Svetog Maksima Ispovednika u Кostolcu večernjom službom sa iznošenjem plaštanice i statije u 17 časova. Za Uskrs u ponoć predviđeno je jutrenje i Sveta liturgija, a u ponedeljak i utorak liturgija će početi u 9 časova.

To Top