Raspored bogosluženja za vreme uskršnjih praznika

Braničevo

Događaji

Raspored bogosluženja za vreme uskršnjih praznika

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Crkve u Požarevcu i Kostolcu istakle su raspored bogosluženja tokom uskršnjih praznika.

U Sabornoj crkvi u Požarevcu danas u 17 časova biće služeno večernje Velikog petka sa iznošenjem plaštanice, a potom u 18.30 planirano je jutrenje sa statijama. Na Veliku subotu u 8.30 sati zakazana je Sveta liturgija. Jutrenje i liturgija na Uskrs počeće u 7.30 časova, a od 18 časova biće služeno svečano večernje. Raspored bogosluženja isti je i drugog dana Uskrsa.

Danas u 18 časova, u crkvi Svete Petke, zakazana je večernja služba sa iznošenjem plaštanice, a na Veliku subotu Sveta liturgija biće služena u 9 časova. Sveta liturgija o Vaskrsu će i ove godine početi u  ponoć između subote i nedelje. U ponedeljak u 9 časova biće služena liturgija.

I u crkvi Svetog Nikole  večernja služba sa iznošenjem plaštanice počeće u 18 časova. Na Veliku subotu u 8.30 časova biće služena liturgija sa sabornim krštenjem. Za Uskrs je zakazana liturgija sa početkom u 8 časova, a narednog dana liturgija će početi sat vremena kasnije.   

Veliki petak biće obeležen i u crkvi Svetog Maksima Ispovednika u Кostolcu večernjom službom sa iznošenjem plaštanice u 17 časova. Za Uskrs u ponoć predviđeno je jutrenje i sveta liturgija, a u ponedeljak liturgija će početi u 9 časova.

To Top