Samo petrovačka srednja škola ostaje po kombinovanom modelu

Braničevo

Društvo

Samo petrovačka srednja škola ostaje po kombinovanom modelu

Foto: Opština Petrovac na Mlavi

How Good Of A Friend Are You Really?

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola doneo je odluku o modelu nastave koji će se primenjivati u školama od ponedeljka, 20. septembra.

Sve osnovne škole na području Braničevskog okruga pohađaće nastavu po prvom modelu, odnosno nastava će se realizovati u školi.

Drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada (kombinovana nastava), od ponedeljka 20. septembra, primenjivaće u srednjim školama na teritoriji  45 lokalnih samouprava, a među njima je Srednja škola „Mladost“ iz Petrovca na Mlavi.

Podsećamo da drugi model nastave podrazumeva da se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.

Pre donošenja odluke, za svaku lokalnu samoupravu razmatrani su opšta epidemiološka situacija, podaci iz nadzora o obolevanju od kovid-19 kod učenika i nastavnika, kao i podaci o utvrđenim klasterima obolelih, odnosno broju odeljenja koja su prešla na treći model nastave usled obolevanja učenika.

To Top