U požarevačkoj kovid bolnici preminule dve osobe

Požarevac

Društvo

U požarevačkoj kovid bolnici preminule dve osobe

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

U kovid bolnici Požarevac trenutno je na lečenju 100 pacijenata sa kovid infekcijom, od kojih su 23 primili neku od vakcina, a 77 je nevakcinisanih.

Starosna struktura hospitalizovanih je mešovita, najviše je starijih, ali ima i pacijenata mlađe dobi. Njihovo stanje je uglavnom teško i veoma teško sa obostranim upalama pluća. Oko 70 odsto njih nalazi na terapiji kisonikom. Trenutno nema intubiranih pacijenata, sedmoro je na  neinvazivnoj ventilaciji (NIV), ali je ovo stanje promenljivo iz sata u sat.

“Tokom jučerašnjeg dana u kovid zoni preminula su dva pacijenta: žena iz Požarevca, 1952.godište i muškarac iz Malog Crnića, 1935.godište”, navodi se u saopštenju Opšte bolnice Požarevac.

Troje zdravstvenih radnika bolnice trenutno ima infekciju kovid 19, svi su na kućnom lečenju. 

U zelenoj zoni trenutno su hospitalizovana 154 pacijenta.

“I dalje apelujemo na sve građane da se vakcinišu, jer su vakcine delotvorne u sprečavanju težih kliničkih slika i smrtnih ishoda. Takođe, apelujemo da se građani uzdržavaju okupljanja u zatvorenom prostoru jer se to u praksi pokazalo kao najveći način zaražavanja, kao i da poštuju ostale mere zaštite”, kaže dr Danko Nikolić, v.d. direktora OB Požarevac.

To Top