Sastanak ljubitelja fantastike i upis novih članova

Kostolac

Događaji

Sastanak ljubitelja fantastike i upis novih članova

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Biblioteka u Kostolcu poziva zaljubljenike u fantastiku iz Kostolca, Požarevca i okolnih mesta da dođu na sastanak ljubitelja fantastike.

Sastanak ljubitelja fantastike biće održan večeras, 13. oktobra, sa početkom u 18 časova, u kostolačkoj biblioteci. Tom prilikom vršiće se upis novih članova.

Kako izgleda sastanak ljubitelja fantastike?

Ljubitelji fantastike sastaju se u biblioteci u Kostolcu od 2016. godine. Na sastancima se obrađuju različiti žanrovi fantastike, razgovara se o knjigama, stripovima, kao i o aktuelnim filmovima i serijama.

U većini slučajeva, sastanci su tematski, a neke od tema koje su do sada obrađivane su: istorija filmova fantastike, urbane legende, apokalipsa u knjigama, filmovima i serijama, vile kroz različite mitologije, zombiji, roboti... U okviru radionice postojala je i kreativna radionica pisanja priča fantastike na zadatu temu. Mnogo lepih priča je ugledalo svetlo dana, a neke od njih su i objavljene.

Neki sastanci su prošli u neformalnom razgovoru, a neki i u društvu naših poznatih pisaca, kao što su: Zoran Živković, Aleksandar Tešić, Miloš Petković, Nebojša Petković, Ivan Drajzl, Ivan Branković, Mladen Đorđević, Mladen Milosavljević, Nemanja Jovanov, Srđan Tomić, Duško Blagojević...

Ljubitelji fantastike bili su učesnici Festivala fantastike u Beogradu i Nišu, išli su zajedno na više izleta, a i dobitnici su povelje „Niškog reda zmaja“ za izuzetan doprinos fantastici.

Kao rezultat saradnje sa brojnim piscima, novinarima, bibliotekarima i blogerima – ljubiteljima fantastike, napravljen je serijal kratkih video priča na temu "Zašto volim fantastiku" sa ciljem promovisanja fantastike, kao sve popularnijeg žanra u književnosti i kinematografiji. Akciji se odazvalo preko četrdeset učesnika iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Continue Reading
Povezane teme...
To Top