Sećanje na Jasminu Jović

Malo Crniće

Događaji

Sećanje na Jasminu Jović

Foto: A.Krstić

How Good Of A Friend Are You Really?

Porodica i prijatelji Jasmine Jović, uz podršku Centra za kulturu Malo Crniće, organizuju u petak, 24. februara, događaj posvećen sećanju na Jasminu Jović „Deset je godina kako letiš”.

Ove godine navršava se deset godina od Jasminine smrti,  što je i bio povod za organizaciju večeri posvećene njenom liku i delu. Program počinje u 17 časova, u Centru za kulturu Malo Crniće, a učestvuju Valentino Oljača, Sara Trailović, Zlatan Mitić i Živojka Milić.

Jasmina Jović rođena je 24. februara 1958. u Petrovcu na Mlavi, gde je završila gimnaziju, a većinu svog života provela je u Crljencu. Radila je različite poslove, od organizatora televizijskog programa do koordinatora Ministarstva poljoprivrede za ruralni razvoj. Kroz rad u Udruženju žena „Sestra Jelica”, čiji je bila osnivač, i u Kulturno-umetničkom društvu „Izvor” iz Crljenca, težila je da očuva tradiciju i običaje ovog kraja.

Dobitnik je nekoliko priznanja za izradu i rekonstrukciju narodnih nošnji i pozorišnih kostima. Autorka je zbirke priča „Srećodele”, koja čitaoca vraća u Crljenac sa početka dvadesetog veka, zanimljivo je jezičko i polu-etnografsko štivo jednog sela i jednog vremena.

Preminula je 2013. godine nakon kratke i teške bolesti.

To Top