Škola „Kralj Aleksandar prvi“ proslavila 83. rođendan

Požarevac

Događaji

Škola „Kralj Aleksandar prvi“ proslavila 83. rođendan

Foto: A.Grujić

How Good Of A Friend Are You Really?

Manifestacijom „Kraljevski dani“ i centralnom priredbom u požarevačkom Centru za kulturu, Osnovna škola „Kralj Aleksandar Prvi“ obeležila je 83 godine postojanja i rada.

Prisutne je pozdravio direktor škole, Goran Seger, koji se zahvalio zaposlenima, lokalnoj samoupravi i drugim institucijama i pojedincima koji pomažu školi u obezbeđivanju kvalitetnih uslova rada.

Svi zaposleni u školi su maksimalno angažovani na poboljšanju uslova rada, ali i motivisanju učenika zarad boljih rezultata. Zaposlenima to nije obaveza već potreba i zadovoljstvo. U školi imamo sekcije gde učenici sami uzimaju učešće shodno svojim potrebama i interesovanjima. Mnoge kulturne i sportske aktivnosti su jedinstvene za našu školu, a takav primer su „Kraljevski dani“ - skup dečijeg stvaralaštva u okviru dana škole. Ova manifestacija postoji već 19 godina“, kazao je Seger i posebno pohvalio rad učeničke zadruge „Vredne ruke“.

On je naglasio da je ponosan na uspehe učenika na takmičenjima koji su osvojili tokom školske godine 324 nagrade i mnoga priznanja, kao i na rezultat koji su postigli učenici završnog razreda na završnom ispitu koji je bio iznad republičkog proseka.

Predrag Mijatović, predsednik Skupštine grada Požarevca, kazao je da ovu školu krasi vrhunski nastavnički kadar koji svoju misiju da učenicima škole prenese znanje svojih vrsnih učitelja i nastavnika ispunjava svakodnevno svih ovih godina.

Zadatak grada je da vas u tome prati i pomaže, ulažući time prvenstveno u svoje mlade građane. Oni se pod vašim krovom uče osnovama jezika, matematike, istorije, geografije, ali i života koji ih čeka kada krenu u dalje školovanje i kasnije, kada se budu osamostalili i otisnuli kroz reku svojih karijera i svojih porodica. Ta lekcija se izuzetno uspešno predaje u školi „Kralj Aleksandar Prvi”, a dokaz tome je nebrojeno uspešnih mladih ljudi koji su uspeli u Srbiji i u svetu, a potekli su iz vaših školskih klupa. Zato će grad nastaviti da ulaže u infrastrukturu ove, ali i svih ostalih obrazovnih ustanova sa svoje teritorije“, kazao je Mijatović.

Najzaslužnijima škola je na svečanosti dodelila plakete, a u ime nagrađenih prisutne je pozdravio i zahvalio se na priznanju episkop požarevačko-braničevske eparhinje dr Ignatije.

Dobitnici plaketa

U nastavku svečanosti uručene su diplome učenicima i nastavnicima koji su ostvarili najbolje rezultate, a potom je usledio program koji su izveli učenici ove škole.

To Top