Ekonomsko-trgovinska škola proslavila 170 godina postojanja

Požarevac

Događaji

Ekonomsko-trgovinska škola proslavila 170 godina postojanja

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Ekonomsko–trgovinska škola Požarevac predstavila je danas publikaciju ,,Retrospektiva“ povodom 170 godina postojanja.

Publikacija obuhvata najvažnija dostignuća ove požarevačke škole u periodu od 2010. do 2020. godine.

Promocija publikacije ,,Retrospektiva“

Direktorka Ekonomsko - trgovisnke škole, Sibinka Živanović, ističe da je ovo dešavanje planirano prošle godine, ali su se, zbog pandemije, tek sada stvorili uslovi za promociju publikacije i prikazivanje novog filma o školi. 

Sibinka Živanović, direktorka Ekonomsko-trgovinske škole u Požarevcu

,,Naša škola je sa veoma dugom tradicijom i tokom svog postojanja menjala je zgrade u kojima je radila i nazive pod kojima je radila, ali je uvek školovala učenike trgovinske, činovničke (ekonomske), turističke, građevinske, pravno-birotehničke struke, zanatlije i ugostitelje. Brojne generacije učenika uspešno su završile našu školu, uspešno studirale i postotale dobri privrednici i uspešni ljudi. U protekloj deceniji skoro svi naši obrazovni profili su reformisani, tako da danas imamo moderne profile, prilagođene potrebama privredi, tržištu i društvu. Naši obrazovni profili su u dva područja rada – ekonomija, pravo, administracija i trgovina, turizam, ugostiteljstvo“, ističe Živanović.

Ona navodi da su se u poslednjih godinu i po dana dogodile brojne promene u obrazovnom sistemu: digitalizacija nastave i učenje na daljinu u izazovnim uslovima rada.

Članovi tima za izradu publikacije

Vesna Životić, nastavnica ekonomske grupe predmeta, predstavila je najvažnije rezultate u toj oblasti.

,,Prethodnih 10 godina rada naše škole obeležili su brojni uspesi, nagrade, priznanja i takmičenja kada je reč o ekonomskoj grupi predmeta. U knjizi ,,Retrospektiva“ hronološki su navedeni svi događaji, učesnici, takmičenja i priznanja, a ja ću istaći deo najvažnijih. Kada je reč o republičkim takmičenjima, pre svega, veoma su značajni postignuti rezultati iz predmeta poslovna informatika, trgovinsko poslovanje, osnovi ekonomije i poslovna ekonomija. Višestruka osvojena prva mesta na navedenim takmičenjima republičkog nivoa donela su našoj školi ulogu domaćina u organizaciji republičkog takmičenja više puta “, rekla je Životić.

Događaju su prisustvovali zamenik gradonačelnika Požarevca Slaviša Aleksić i član Gradskog veća zadužen za prosvetu Goran Nestorović.

To Top