Školica sporta za decu od sredine oktobra u Požarevcu

Požarevac

Sport

Školica sporta za decu od sredine oktobra u Požarevcu

Foto: pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Predškolska ustanova ,,Ljubica Vrebalov“ i Sportski centar Požarevca organizuju školu sporta pod nazivom ,,Sportić“ za decu predškolskog uzrasta i đake nižih razreda osnovnih škola.

Tomica Stojanović, v.d. direktora JP „Sportski centar“ Požarevac, istakao je da će školu voditi šest profesora fizičkog vaspitanja koji su licencirani za rad sa decom.

,,Profesori će napraviti programe koji će pomoći da deca upoznaju sve sportove koje imamo na teritoriji grada kroz igru. Na taj način ćemo pokušati da ih usmerimo ka onom sportu za koji mislimo da je za njih najadekvatniji“, rekao je Stojanović.

On je dodao da je školica besplatna za svu decu sa teritorije grada Požarevca i da su prijave otvorene do 15 oktobra.

,,Nakon prijava napravićemo grupe i sva deca će imati dva do tri treninga nedeljno. Za školicu se mogu prijaviti deca do 10 godina, kao i mališani predškolskog uzrasta, koji će imati prednost“, dodao je v.d. direktora JP „Sportski centar“ Požarevac.

Dušan Blagojević, jedan od trenera koji će raditi sa decom  i profesor fizičkog vaspitanja, kaže da će se škola baviti razvojom motoričkih sposobnosti i veština kod dece sa teritorije Požarevca.

Obaveza roditelja je da budu prisutni na početku i kraju treninga i da obezbede adekvatnu opremu za decu – čiste i uredne patike, šorts i majcu ili trenerku.

,,Naš cilj je da kroz metod igre, poštujući starosne karakteristike dece i njihove sposobnosti, uspemo da ih privolimo da zavole fizičku aktivnost. Naš program školice izdvaja to što deca kod nas mogu dobiti određenu širinu, odnosno raznovrsnost sportova”, ističe Blagojević.

Po njegovim rečima, nakon sastavljanja grupa, treninzi će biti održani u Sportskom centru Požarevac, radnim danima od 18 do 20 časova i subotom od 10 do 12 časova.

U planu je organizacija i puludnevnih ili jednodnevnih izleta i zimskih i letnjih kampova.

Tanja Lončar, direktorka Predškolske ustanove ,,Ljubica Vrebalov”, kaže da je cilj školice da što veći broj dece bude uključen u sportske aktivnosti, te da slobodno vreme provedu u zdravom duhu, a ne u zatvorenom prostoru.

To Top