Specijalistička obuka vojnika roda oklopnih jedinica u Požarevcu

Požarevac

Događaji

Specijalistička obuka vojnika roda oklopnih jedinica u Požarevcu

Foto: Ministarstvo odbrane

How Good Of A Friend Are You Really?

Vojnici generacije „mart 2022“ roda oklopnih jedinica nalaze se u završnoj fazi osposobljavanja za dužnosti na tenkovima i borbenim oklopnim vozilima pešadije.

Reč je o specijalističkoj obuci vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka kojima zbog kompleksnosti obučavanja ova faza obuke traje deset nedelja.

U Centru za obuku kopnene vojske u Požarevcu, oni se osposobljavaju za dužnosti nišandžija i vozača na tenkovima M-84 i borbenim vozilima pešadije M-80A. Prethodno su, pre prelaska na borbena sredstva, prošli obučavanje na trenažerima, koji omogućavaju individualnu obuku i obuku posada za izvršavanje vatrenih i taktičkih zadataka u svim uslovima.

Vojnicima sada predstoji realizacija školskih i bojevih gađanja iz naoružanja roda, kao i upravljanje borbenim vozilima u terenskim uslovima, kako bi bili u potpunosti osposobljeni za obavljanje dužnosti na tenku i borbenom vozilu pešadije.

Specijalistička obuka vojnika na služenju vojnog roka završava se proverom osposobljenosti za izvršavanje zadataka u okviru posluga, posada i timova, a nakon toga sledi obučavanje za realizaciju kolektivnih zadataka i uključivanje u život i rad jedinica Vojske Srbije do završetka služenja vojnog roka, navodi se na sajtu Ministarstva odbrane.

To Top