SSP ponovo traži besplatne udžbenike u Požarevcu

Požarevac

Politika

SSP ponovo traži besplatne udžbenike u Požarevcu

Foto: SSP

How Good Of A Friend Are You Really?

Danas kada zvanično počinje nova školska godina, Gradski odbor Stranke slobode i pravde Požarevac podneo je ponovo gradonačelniku i Skupštini grada Požarevca inicijativu da donesu odluku da se iz budžeta grada obezbede udžbenici za sve đake osnovnih i srednjih škola, navodi se u njihovom saopštenju koje je stiglo u našu redakciju.

Stranka slobode i pravde je u proteklih godinu dana na štandovima razgovarala o ovoj inicijativi  sa građanima koji su svojim potpisima dali podršku.

“Predlog  smo dali i prilikom usvajanja budžeta za 2023. godinu, kao i više puta posle toga. Međutim, gradska vlast očigledno nije imala sluha za našu inicijativu smatrajući da je novac građana bolje utrošiti za razne projekte od kojih građani nemaju koristi nego rasteretiti kućne budžete koji su ionako premali da zadovolje potrebe prosečne porodice čija deca pohađaju osnovne i srednje škole”, navodi se u saopštenju.

S obzirom na to da ih, po njihovim rečima, lokalna samouprava nije poslušala na vreme, apeluju da se za ovu školsku godinu roditeljima refundiraju troškovi. Naglašavaju da to nije veliki izdatak za budžet grada ali je velika pomoć roditeljima koji uz velika odricanja školuju svoju decu.

SSP poziva gradsku vlast da ne štedi na obrazovanju i podseća da je Gradska opština Kostolac prva po broju nepismenih u Srbiji.

To Top