SSP o planu razvoja grada u narednih sedam godina

Požarevac

Politika

SSP o planu razvoja grada u narednih sedam godina

Foto: SSP Požarevac

How Good Of A Friend Are You Really?

Na današnjoj konferenciji za medije koju je organizavao Gradski odbor Stranke slobode i pravde Požarevac govorilo se o Nacrtu plana razvoja grada Požarevca za period od 2023. do 2030. godine.

Vladan Milosavljević, predsednik Gradskog odbora SSP, kazao je da su rešavanje problema grejanja i deponovanja smeća, izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, iznošenje smeća iz seoskih sredina, obećanja predstavnika vlasti koja građani slušaju još od 2012. godine.

„Godine 2018. tadašnji direktor „Toplifikacije“ izjavio je da se do 2020. planira gradnja prepumpne stanice vredne četiri miliona evra, a da se do 2023. kompletan grad pokrije toplovodom. Kako se nismo odmakli dalje od praznih obećanja, sada se ona ponovo prepisuju, i to sa rokom za realizaciju dužim od pet godina i cenom od jedne milijarde dinara“, rekao je Milosavljević.

On je podsetio i da je bilo najavljeno da će do 2023. godine da se iznosi smeće iz seoskih naselja, a to se do danas nije desilo. Komunalni otpad se i dalje odlaže na nesanitarnu deponiju, a broj divljih deponija raste. Požarevac i dalje nema postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.  

Milosavljević kaže i da o oživljavanju industrijske zone i privrede u gradu građani slušaju već 11 godina, pa sada i u ovom planu, a da za to vreme u Požarevcu nema investicija koje bi ljudima obezbedile radna mesta i pristojnu platu za život.

 „Sva obećanja opet su obuhvaćena novim planom, sada sa novim cenama i novim rokovima, uglavnom dužim od pet godina. Budućnost koju su nam obećavali 2012. godine živimo danas, a danas je Požarevac ruiniran grad u gotovo svakom smislu - ekonomski, ekološki, urbanistički, infrastrukturno i najzad demografski. Dete rođeno 2012. godine će te 2030. napuniti 18 godina, a poraz ovog društva će biti ako i ono tada bude slušalo ista ova obećanja“, zaključio je on.

To Top