Šta je obećano poljoprivrednicima „Stiga“ u kabinetu predsednika

Požarevac

Poljoprivreda

Šta je obećano poljoprivrednicima „Stiga“ u kabinetu predsednika

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Predstavnici Udruženja poljoprivrednih proizvođača „Stig“ iz Požarevca imali su danas sastanak sa Ivicom Kojićem, šefom kabineta predsednika države, i Markov Saranovcem, šefom kabineta u Ministarstvu poljoprivrede.

Po rečima Nedeljka Savića, predsednika ovog udruženja, na sastanku koji je trajao sat i po vremena izložili su probleme sa kojima se susreću i objasnili kako mere koje se donose na nivou republike utiču na poljoprivrednike Braničevskog okruga.

„Bili su upoznati sa našim zahtevima i pripremljeni za sastanak. Istakli samo kao problem cenu i ograničenje izvoza pšenice, međutim, oni to pravdaju ratom u Ukrajini koji će, kažu, da potraje. Rečeno nam je da će Republička direkcija za robne rezerve izaći u četvrtak sa cenom pšenice od 40 dinara po kilogramu. Pored toga, 131 hiljadu tona pšenice će kupiti i na taj način će pokušati da rasterete tržište“, kaže Savić za E-Braničevo.

On još dodaje da su dobili informaciju da će država dozvoliti izvoz 5.000 tona jestivog ulja, jer nemaju dovoljno novca da otkupe od proizvođača, kao i da će ih uključiti u razgovore o ceni pre žetve suncokreta, što će biti za oko mesec i po dana.

Generalno su, kaže, zadovoljni što su uspeli da dobiju termin za sastanak u kabinetu predsednika i ponuđenom cenom pšenice, a koje će korake dalje preduzimati zavisiće od toga da li će ono što im je rečeno na sastanku biti ispunjeno.

To Top