Šta su pokazale analize vode u Petrovcu

Petrovac

Društvo

Šta su pokazale analize vode u Petrovcu

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Po preporuci Zavoda za javno zdravlje Požarevac od 3. aprila, voda iz KJP “Izvor” Petrovac na Mlavi zdravstveno je bezbedna i može se koristiti za sve potrebe.

U ponedeljak, 25. marta, zaposleni na izvorištu Šetonje su uočili penu i neprijatan miris na filterskim postrojenjima, navodi se u izveštaju Zavoda za javno zdravlje Požarevac.

Takođe su uočili da se u cilju obezbeđenja rezidualnog hlora od 0,3 mg/l umesto uobičajene potrošnje, trošilo pet puta više hlora. U dogovoru između Zavoda za javno zdravlje Požarevac i KJP “Izvor” Petrovac hitno je izvršeno vanredno uzorkovanje. Date su preporuke da se voda ne koristi za građanstvo dok se ne odredi njena zdravstvena bezbednost a da se u međuvremenu obezbede cisterne sa vodom za piće za stanovništvo.”, piše u izveštaju.

Između ostalog se navodi da nadzori na terenu upućuju da se zagađenje sirove vode na izvorištu Šetonje desilo tako što je na nepoznatoj lokaciji, u široj zoni sanitarne zaštite, došlo do kontakta površinske vode koja sadrži organske materije nepoznatog porekla sa podzemnim vodama koje prihranjuju vodoizvorište.

Više o tome pročitajte OVDE.

To Top