Stipendije za 85 studenata iz Petrovca

Petrovac

Događaji

Stipendije za 85 studenata iz Petrovca

Foto: RTV Mlava

How Good Of A Friend Are You Really?

U Petrovcu na Mlavi juče je održana 6. sednica Privremenog organa opštine Petrovac na Mlavi, a na dnevnom redu bilo je šest tačaka.

Na sednici je usvojen Lokalni akcioni plan za rodnu ravnopravnost opštine Petrovac na Mlavi za period 2023-2026. godine.

“Ovaj lokalni plan bio je na javnoj raspravi 20 dana, tokom koje smo imali otvoreni sastanak sa predstavnicima udruženja. Oni su izneli svoje komentare i sugestije koje smo mi razmotrili i uvrstili u plan”, rekla je Tanja Cvetković Blagojević, sekretarka Privremenog organa opštine Petrovac na Mlavi.

Privremeni organ ove opštine usvojio je izveštaj komisije za dodelu stipendija po raspisanom konkursu za dodelu stipendija studentima visokih škola na teritoriji Petrovca na Mlavi za 2023/2024. godinu.

“Nakon raspisanog konkursa za studente koji je trajao 15 dana, komisija je razmotrila sve prijave i ustanovila da se prijavilo 35 kandidata. Osim njih, svake godine imamo i studente iz prethodnih godina koji su ispunili uslov da i ove budu stipendirani, odnosno njih 50. Kako je predviđeno, biće stipendirano 85 studenata. Iznos stipendije je 11.000 dinara tokom 10 meseci”, objasnila je Cvetković Blagojević.

Na dnevnom redu bila je i Odluka o davanju saglasnosti na razvojni plan Predškolske ustanove “Galeb” Petrovac na Mlavi za period 2024-2028. godine, Odluke o usvajanju programa poslovanja KJP ”Izvor” Petrovac na Mlavi za 2024. godinu i Odluka o usvajanju programa održavanja nekategorisanih puteva na području opštine Petrovac na Mlavi za 2023. godinu.

To Top