Tradicionalno na Preobraženje „Sestroljinski dani“

Požarevac

Kultura

Tradicionalno na Preobraženje „Sestroljinski dani“

Foto: S. Pavlović FB

How Good Of A Friend Are You Really?

U porti manastira Sestroljin u Poljani otvorena je kulturno-duhovna manifestacija „Sestroljinski dani preobraženja“.

Program manifestacije počeo je u petak, 18. avgusta, u 10 časova, otvaranjem likovne kolonije Udruženja „Mir-Mar“ iz Požarevca, a radovi sa ove izložbe predstavljeni su publici istog dana u 18.30 časova.

Sat vremena kasnije usledilo je svečano otvaranje manifestacije. Protojerej stavrofor Radoslav Vukosavljević obratio se publici prigodnom besedom, a potom je Predrag Mijatović, zamenik gradonačelnika Požarevca, proglasio 21. „Sestroljinske dane preobraženja“ otvorenim. U nastavku programa prisutni su bili u prilici da uživaju u koncertu Kulturno-umetničkog društva „Mladost“ iz Poljane sa gostima.

Večeras je na programu koncert narodne muzike. U 19.30 časova počeće koncert KUD „Mladost“ sa gostima, a potom će u 20.30 časova uslediti koncert narodne muzike na kome će nastupiti Danka Stojiljković, Raša Pavlović, Valentina Marković, Sara Pavlović i Jovana Lazarević, uz pratnju orkestra Bobana Živkovića iz Poljane.

Podsećamo, ova manifestacija se održava pod pokroviteljstvom grada Požarevca, a u organizaciji Crkvene opštine Poljana, MZ Poljana, KUD „Mladost“ iz ovog mesta, etno sekcije, Turističke organizacije Požarevca i Centra za kulturu Požarevac.

 

To Top