Tri manifestacije uoči Uskrsa u Kostolcu

Kostolac

Događaji

Tri manifestacije uoči Uskrsa u Kostolcu

Foto: CZK Kostolac

How Good Of A Friend Are You Really?

U subotu, 23. aprila, predviđena su brojna dešavanja povodom obeležavanju predstojećeg Uskrsa na teriroriji Kostolca.

U 11 časova na platou ispred Sportske hale u Kostolcu biće održan peti „Festival cveća“ na kom pravo učešća imaju proizvođači cveća, sadnica i drugih biljaka, alata i opreme za baštovanstvo, privredni subjekti, udruženja i pojedinci koji se bave očuvanjem starih zanata i rukotvorina. Proglašenje pobednika  zakazano je za 13  časova.

Na istom mestu i u isto vreme počeće tradicionalni „Uskršnji dečiji folklorni festival“, koji će trajati do 13 časova. Učešće su potvrdila sledeća kulturno-umetnička društva: KUD „Kostolac“ iz Kostolca, KUD „Klenovnik“ iz Klenovnika, KUD „Stari Kostolac“ iz Starog Kostolca, KUD „Božidar Dimitrijević Kozica“ iz Drmna, KUD „Miodrag Miljković Midga“ iz Ćirikovca, KUD "Bubušinac" iz Bubušinca, KUD „Milenko Stojković“ iz Kličevca, KUD „Dr Raša Lazarević“ iz Živice, KUD „Bradarac“ iz Bradarca i KUD „Malo Crniće“ iz Malog Crnića.

Takođe, predviđeno je da se toga dana održi i dečije takmičenje u farbanju jaja pod nazivom „Šareno jaje sreću daje“, u periodu od 11 do 14 časova. Za one najmaštovitije pripremlje su nagrade. Pravo učešća imaju deca uzrast od 4 do 14 godina, a prijave se podnose na dan takmičenja u periodu od 10 do 11 časova.

To Top