Tri pobednika bijenala ,,Golub i cveće Milana Besarabića“

Veliko Gradište

Događaji

Tri pobednika bijenala ,,Golub i cveće Milana Besarabića“

Foto: Opština Veliko Gradište

How Good Of A Friend Are You Really?

Izložbom umetničkih dela u svečanoj sali Srednje škole “Miloje Vasić“ u Velikom Gradištu, juče je, u prisustvu čelnih ljudi opštine i likovnih umetnika iz čitavog sveta, otvoreno treće Međunarodno bijenale ,,Golub i cveće Milana Besarabića“, posvećeno velikom pacifisti i svestranom umetniku otvorenog srca.

Snežana Milošević, zastupnica Udruženja ,,Focus Europa“ za Jugoistočnu Evropu kazala je da činjenica da je u katalogu 70 umetnika koji su konkurisali iz čitavog sveta sugeriše na to da je opština Veliko Gradište najveća opština umetnosti i kulture u Srbiji, a i na Balkanu.

Dragan Milić, predsednik opštine, predstavio je Gradište kao grad turizma, poljoprivrede, sporta, ali i umetnosti. On je iskazao veliko zadovoljstvo ponovnom posetom umetnika ovoj opštini i što je, kako kaže, Veliko Gradište ovih dana svet u malom.

,,Nikada više nisu bili potrebni mir u svetu i ljubav među ljudima i ja se nadam da će to na kraju da pobedi“, poručio je Milić.

Odlukom žirija proglašena su tri pobednika bijenala koji su podelili prvo mesto – Oran Džebrailoglu, čuveni likovni umetnik iz Turske koji je prethodnog dana u gradskom parku izveo umetnički preformans, zatim Enas Mohamed iz Egipta i Nermin Alpar, umetnica iz Turske.

Nagrade najboljima uručio je predsednik opštine koji je i sam dobio zahvalnicu za podršku, kao i opština Veliko Gradište. Zahvalnice su dobili i Vesna Novković, direktorka Srednje škole  “Miloje Vasić“, Ilija Jacanović za predstavljanje Ramske tvrđave i Ljubomir Stokić za plovidbu Dunavom.

Pored ovih, dodeljene su i zahvalnice, diplome i specijalne diplome za doprinos u kulturi i učešće na Međunarodnom simpozijumu i Bijenalu.

Ovogodišnji program bijenala “Golub i cveće Milana Besarabića“ održava se na Srebrnom jezeru od 17. do 24. septembra.

To Top