Tribina, a potom i protest u Petrovcu na Mlavi

Petrovac

Događaji

Tribina, a potom i protest u Petrovcu na Mlavi

Foto: RTV Mlava

How Good Of A Friend Are You Really?

U lokalnoj vinariji u Petrovcu na Mlavi juče je održana Crtina tribina pod nazivom “Čaj protiv političkih pritisaka”.

Na tribini su predstavljeni rezultati Crtinog istraživanja o političkim pritiscima. Podsećamo da je Crta pokrenula kampanju „Jači od pritiska“, sa ciljem da ohrabri građane da se suprotstave političkim pritiscima i solidarišu sa onima koji su izloženi zloupotrebama, ucenama i pretnjama stranaka i političkih moćnika.

Ova kampanja inspirisana je odvažnim ljudima čija iskustva dokazuju da je moguće reći ne i osloboditi se iz mreže pritisaka - Ranke Kašiković, zaposlene u Gerontološkom centru u Subotici i Stefana Vukića, šumarskog inženjera iz Požarevca, nekada zaposlenog u „Srbijašumama“.

KAMPANJA CRTE “JAČI OD PRITISKA” KAO MOTIVACIJA I POZIV NA SOLIDARNOST

Na tribini u Petrovcu na Mlavi o političkim pritiscima sa građanima je razgovarao Pavle Dimitrijević, šef pravnog tima Crte.  

“Uverili smo se koliko je hrabrosti potrebno ljudima da bi makar i anonimno govorili o onome što svi znaju, a o čemu svi ćute. Zato verujemo da je važno reći ne onima koji prete, ucenjuju i potkupljuju, a možda je i važnije reći da onima koji su odlučili da više ne pristaju na političke pritiske, pokazati im da smo tu za njih, solidarni i empatični”, rekao je Pavle Dimitrijević.

 U 19 časova na centralnom gradskom trgu organizovan je i treći protest “Petrovac na Mlavi protiv nasilja“.

Novina je bila ta što nije organizovana protestna šetnja, u cilju da se ne napravi saobraćajni kolaps, s obzirom na to da se danas u Petrovcu na Mlavi održava vašar.

Organizovan je i aktivistički karavan - prolaznici su  vrteli točak i dobijali jednu oblast (sport, mladi, penzioneri, školstvo, zdravstvo, ekologija, privreda, turizam, poljopriveda, kultura, parkovi...), a potom govorili probleme u lokalnoj zajednici i njihova rešenja.

Aktivistički karavan

Protestu su prisustvovali i gosti iz Niša, Kragujevca, Žagubice i Požarevca.

To Top