Tribina u Politehničkoj školi “Život nema reprizu”

Požarevac

Događaji

Tribina u Politehničkoj školi “Život nema reprizu”

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Udruženje „Milan Mitić 1 u 10 miliona“ organizovalo je tribinu za učenike „Život nema reprizu“ u sali Politehničke škole u Požarevcu.

Na samom početku ove tribine prisutnima se obratio direktor Politehničke škole, Darko Radovanović, koji je istakao važnost teme bezbednost u saobraćaju, nadajući se da će ova i njoj slične tribine postići krajnji cilj, a to je da se gubitak mladih života u saobraćajnim nesrećama u potpunosti spreči ili barem svede na minimum.

Učesnici tribine bili su  Milan Ilić iz Agencije za bezbednost saobraćaja, Olivera Hajrović, psiholog, Danijela Milanova, autorka knjige “Stranac u sopstvenoj koži 1 u 10 miliona”, i Milan Mitić, Požarevljanin koji je preživeo tešku saobraćajnu nesreću.

Kako je naveo Ilić, u prethodnih 10 godina na teritoriji cele Srbije u saobraćajnim nezgodama poginulo je 330 mladih, uzrasta od 16 do 20 godina, dok je 18.000 njih povređeno. U istom periodu na teritoriji grada Požarevca poginulo je osmoro mladih, a lakše i teže povređeno čak 1.900.

Tema tribine zainteresovala učenike

Prisutnima se obratio i Milan Mitić čiji nemili događaj je bio inspiracija za nastanak knjige “Stranac u sopstvenoj koži, 1 u 10 miliona” .

“Često sam vozio brzo i pod dejstvom alkohola, bio sam mlad, pomalo lud i voleo sam da izazivam probleme ne razmišljajući o eventualnim posledicama. Želeo sam da budem bitan u društvu i voleo sam da se dokazujem, ali sam izabrao pogrešan način da to uradim”, istakao je Mitić.

On je govorio učenicima o svom burnom odrastanju, tinejdžerskim danima i naravno  tragediji koja ga je kao dvadesetdvogodišnjaka zadesila, kada je u alkoholisanom stanju sleteo sa motora i totalno promenio tok svog života. Govorio je o borbi za život, o borbi sa posledicama učinjenog i o želji da promeni svest kod mladih.

To Top