Tropski dani su pred nama

Braničevo

Info

Tropski dani su pred nama

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Ove nedelje očekuje se pretežno sunčano i veoma toplo vreme sa maksimalnim temperaturama do 35 stepeni, zbog čega će na snazi biti žuti i narandžasti meteoalarm, navodi se na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

U Braničevskom okrugu danas će biti sunčano i toplo vreme, a maksimalna dnevna temperatura kretaće se do 34 podeoka Celzijusove skale. Tropski dani biće i 22. i 23. avgust, a temperatura će se kretati od 18 do čak 35 stepeni.

Duže izlaganje suncu naročito u najtoplijem delu dana se ne preporučuje zbog visokog indeksa UV zračenja.

U četvrtak, 24. avgusta, prema prognozama RHMZ, uz dnevni razvoj oblačnosti mogući su popodnevni lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Ipak, kiša neće doneti veće osveženje, maksimalna dnevna temperatura biće do 33 stepena.

Sunčano i toplo vreme najavljeno je za petak, a temperatura će se kretati od 19 do 34 stepena. U subotu će biti za jedan stepen hladnije, ali će se tokom dana smenjivati sunce i oblaci pa će subjektivni osećaj biti da je temperatura nešto niža. Takvo vreme zadržaće se i u nedelju, ali će maksimalna dnevna temperatura biti za tri stepena niža – do 30 stepeni.

Pad temperature i naoblačenje prognozira se za poslednju sedmicu, kada će ponovo biti uslova za kišu i pljuskove.

To Top