U Centru za kulturu tribina o usamljenosti, depresiji i smislu života

Požarevac

Događaji

U Centru za kulturu tribina o usamljenosti, depresiji i smislu života

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

U maloj sali Centra za kulturu Požarevac večeras će biti održana tribina ,,Usamljenost, depresija, smisao života - psihološki problemi savremenog čoveka”.

Na tribini će govoriti psiholog i profesor Žarko Trebješanin i Aleksandar Gajšek, novinar, autor i voditelj emisije “Agape”.

Žarko Trebješanin rođen je 1950. godine u Beogradu, gde je diplomirao i doktorirao na Odseku za psihologiju na Filozofskom fakultetu.

Na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju u Beogradu bio je zaposlen od njegovog osnivanja (1975.), pa sve do odlaska u penziju (2018.) na predmetima Uvod u opštu psihologiju i Psihologija ličnosti.

Predavao je Uvod u opštu psihologiju, Psihologiju ličnosti, Psihologiju glume i Neverbalnu komunikaciju na više fakulteta u Beogradu: Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, Filozofskom fakultetu, Učiteljskom fakultetu i na Fakultetu savremenih umetnosti, a predaje i u Crnoj Gori na Fakultetu primijenjenih nauka (department Psihologija) u Podgorici.

Do sada je objavio oko deset knjiga, više od stotinu naučnih, stručnih radova i uredio i napisao brojne predgovore/pogovore za knjige, a više o njegovoj biografiji pročitajte OVDE.

Tribinu organizuju Narodni muzej Požarevac i učenici Požarevačke gimnazije Dušan Cvejić i Lazar Milovanović.

Početak je u 20 časova, a ulaz je slobodan.

To Top