U Kostolac pristiglo 200 novih sadnica

Kostolac

Društvo

U Kostolac pristiglo 200 novih sadnica

Foto: GO Kostolac

How Good Of A Friend Are You Really?

Krajem oktobra je u Kostolcu započela jesenja sadnja u okviru realizacije projekta „Formiranje novog drvoreda“. Radovi se izvode prema unapred utvrđenom rasporedu bez obzira na loše vremenske uslove, te je za mesec i po dana u sedam ulica zasađena 451 sadnica.

Predviđena je sadnja još 405 mladih sadnica, od kojih je 200 stiglo, a očekuje se da konvoj iz Brisela sa još 205 sadnica iz rasadnika „Arbor“ pristigne u narednih nekoliko dana. Među pristiglim sadnicama nalaze se i mlada stabla jedinstvene golosemenice „Ginko“, koja nema preživelih rođaka.

Sadnice

Nakon završetka jesenjeg dela sadnje očekuje se sadnja u proleće sledeće godine kojom će se u celosti realizovati ovaj projekat. Posaditi 1.710 novih sadnica sa 50 različitih biljaka za 18 meseci je od velikog značaja i predstavlja ogroman doprinos zaštiti životne sredine.

Novooformljene drvorede obišao je predsednik Gradske opštine Kostolac Serdžo Krstanoski sa zamenikom Darkom Grubetićem i članovima veća Milicom Jović, Miladinom Radomirovićem i Bajramom Morinom, a lokacije, broj i vrstu drveća koja je do sad posađena možete pogledati u tabeli ispod.

To Top