U kovid bolnici Požarevac trenutno 172 pacijenta

Požarevac

Društvo

U kovid bolnici Požarevac trenutno 172 pacijenta

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

U kovid bolnici u Požarevcu tokom praznika došlo je do blagog pada broja hospitalizovanih.

Trenutno su na lečenju 172 pacijenta sa simptomima koronavirusa, od kojih 168 iz Braničevskog okruga. Kovid 19 je potvrđen kod 132 dok se za ostale čekaju rezultati testa. Tokom jučerašnjeg dana pregledano je 17 pacijenata od kojih je osam primljeno u bolnicu, a istovremeno je na kućno lečenje otpušteno njih 14.  

„Nažalost, juče su preminula tri pacijenta iz Požarevca, Golupca i Malog Crnića, jedna žena i dvojica muškaraca, 1939. i 1948. godište. Trenutno je zauzeto 16 respiratora, četiri pacijenta su intubirana, a 12 je na neinvazivnoj ventilaciji (NIV).  Prvi put posle dužeg vremena nisu zauzeta sva kiseonična mesta, 85 pacijenata prima kiseonik“, navodi se u saopštenju Opšte bolnice Požarevac.

Smanjio se i broj zaposlenih u ovoj ustanovi kod kojih je infekcija u toku.

U zelenoj zoni trenutno se leči 92 pacijenta.

„Svim građanima kolektiv Opšte bolnice Požarevac želi dobro zdravlje i više radosti i lepih trenutaka u 2021. godini, kao i srećan Božić. Istovremeno, molimo građane da se ne opuštaju jer trenutna situacija nije dovoljno dobra i može doći do pogoršanja, naročito nakon praznika. Apelujemo da budu mudri i odgovorni, da se pridržavaju mera i izbegavaju veća okupljanja u zatvorenom prostoru“, poručuju iz ove zdravstvene ustanove.
 

To Top