Nova bolnica u funkciji najkasnije do januara

Požarevac

Događaji

Nova bolnica u funkciji najkasnije do januara

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice Požarevac, predstavio je na konferenciji za medije trenutno stanje ,,Interreg projekta za prekograničnu saradnju Rumunija-Srbija, RORS-193“ u izgradnji, opremanju i rekonstruisanju nove bolnice.

Nikolić kaže da do kraja tekuće godine ili početkom sledeće očekuje opremanje i prelazak u novu bolnicu.

,,Građevinski radovi su skoro završeni, nove instalacije su postavljene. Očekujemo da u decembru ili januaru bude preseljenje u novu bolnicu. Mnogo je nepredviđenih radova, a jedna od većih teškoća je bila zamena krova. Uradili smo i zamenu stolarije, jer je kao i krov, propala. Ostali su neki sitni, završni radovi“, rekao je Nikolić i dodao da projekat odlično napreduje i da će se uklopiti u zadate rokove.

 

Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice Požarevac

 On najavljuje da se u narednom periodu očekuje završetak svih radova, opremanje trafo stanice i nabavka opreme.

,,Prostorije su rekonstruisane. U podrumu će biti prostorije laboratorije, patologija i centralna sterilizacija sa pratećim prostorom. Takođe, ambulanta urologije biće preseljena u novi prostor. Ono što ostaje jeste Urgentna služba sa pratećim ambulantama ginekologije, hirurgije i urologije. Na prvi sprat biće preseljena kompletna ginekologija sa porodilištem i neonatologijom. Na drugom spratu će biti sobe hirurgije i urologije. Na trećem spratu je operativni blok, sa intenzivnim negama i pratećim službama“, objašnjava direktor bolnice u Požarevcu.

Kako navodi, stari deo bolnice će preurediti i potpuno rekonstruisati, a u njemu će biti dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne sobe, nove intenzivne nege i operacione sale.

To Top