U Kučevu 18 odsto mališana krenulo u vrtić

Kučevo

Društvo

U Kučevu 18 odsto mališana krenulo u vrtić

Foto: BMK

How Good Of A Friend Are You Really?

Vrtić „Maslačak“ u Kučevu, jedan od objekata Predškolske ustanove „Lane“, ponovo je otvorio svoja vrata mališanima.

U vrtić od danas polaze deca čija su oba roditelja zaposlena i koju nema ko drugi da čuva. Takvih je trenutno 18% u Kučevu.

Biljana Kecman, v.d.direktorke PU „Lane“ kaže da poštuju instrukcije, preporuke i uputsva Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva zdravlja prilikom prijema dece.

„Izvršili smo dezinfikciju kako dvorišta tako i unutrašnjosti objekata. To ćemo obavljati i dalje, svakodnevno. Obezbedili smo dovoljne količine lične zaštitne opreme za zaposlene kao i sredstava i pribora za čišćenje i ličnu higijenu. Na ulazu u objekat postavljena je dezo – barijera. Decu je jutros,na prijemu dočekala medicinska sestra na preventivi koja  im je, između ostalog, beskontaktnim toplomerom merila temperaturu i to će se u narednom periodu konstatno vršiti“, rekla je Kecman.

Roditelji su u obavezi da ih dovedu najkasnije do 07:45 sati, odnosno 15 minuta pre doručka kako bi se nakon toga dezinfikovao prostor i omogućilo bezbedno dopremanje hrane. Prilikom dovođenja dece roditelji moraju nositi maske i  držati odstojanje od dva metra.

„Svi naši zaposleni su testirani na virus kovid 19 i svi su negativni. Tokom svakodnevnog rada sprovodiće se sve propisane mere predviđene za decu i za zaposlene“, naglasila je Kecman.

To Top