U požarevačkoj kovid bolnici smešteno 177 pacijenata, od toga 71 iz Braničeva

Požarevac

Društvo

U požarevačkoj kovid bolnici smešteno 177 pacijenata, od toga 71 iz Braničeva

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

U kovid bolnicu Požarevac u poslednja 24 sata primljen je 21 pacijent sa simptomima kovida 19, pa je danas ukupan broj hospitalizovanih u „crvenoj zoni“ 177.

Među hospitalizovanima je 71 pacijent iz Braničevskog okruga, dok su ostali najčešće iz Beograda,a ima ih iz Mladenovca, Kuršumlije i drugih gradova.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, infekcija je potvrđena kod 85.

Na respiratorima je šest pacijenata.

„Prosek godina kreće se oko pedeset,a sve veći je broj mlađih među obolelima. Najmlađi pacijent ima 20 godina. Primetna je loša klinička slika sa čestim pogoršanjima opšteg stanja, usled čega sve više pacijenata ima potrebu za kiseonikom. Trenutno su sva kiseonična mesta zauzeta, a ima ih oko 80“, saopštavaju iz požarevačke bolnice.

Opšta bolnica Požarevac je poslednjih dana od Ministarstva zdravlja dobila sedam respiratora. Trenutno je u kovid bolnici na raspolaganju devet respiratora. Od danas je u funkciji i pokretni rendgen koji je bolnica ovih dana dobila za pacijente u „crvenoj zoni“.

Optimalni kapacitet kovid bolnice u Požarevcu je oko 190 postelja, uz mogućnost da se taj broj poveća do određene granice.

„Napominjemo da i dalje funkcionišu i sve druge službe u „zelenoj zoni“ gde se zbrinjavaju prevashodno hitni i onkološki slučajevi. Trenutno je hospitalizovano 100 takvih pacijenata. Dijaliza se odvija bez problema za 80 – 90 pacijenata iz Braničevskog okruga. Porodilište takođe nesmetano radi“, navodi se u saopštenju.

Ovim putem iz Opšte bolnice Požarevac apeluju na građane da i dalje budu oprezni i odgovorni i da primenjuju sve propisane i preporučene mere zaštite, kako bismo se lakše i brže izborili sa kovidom 19 i kako bi naš zdravstveni sistem mogao da funkcioniše.

To Top