Učenici iz Petrovca posetili Vojnu akademiju

Petrovac

Događaji

Učenici iz Petrovca posetili Vojnu akademiju

Foto: Opština PT

How Good Of A Friend Are You Really?

Juče su učenici Srednje škole “Mladost” i Osnovne škole “Bata Bulić” iz Petrovca na Mlavi posetili Vojnu akademiju u Beogradu u cilju promocije i upoznavanja sa upisom i programom rada tokom školovanja.

Sportski savez opštine Petrovac na Mlavi, u saradnji sa petrovačkim školama, organizovao je jučerašnju posetu Vojnoj akademiji za oko 90 učenika.

Predsednica Skupštine opštine Hristina Đorđević i pomoćnik predsednika opštine Nemanja Stanojević su sa Srđanom Blagojevićem, načelnikom Vojne akademije, dogovorili da opština Petrovac na Mlavi bude domaćin na jednodnevnim aktivnostima kadeta sa Vojne akdemije u martu.

Jučerašnja poseta bila je prilika da učenici sagledaju mogućnosti nastavka školovanja na Vojnoj akademiji i srednjim vojnim školama, a kroz izuzetno sadržajan obilazak vodili su ih kadeti koji su im približili svoje dnevne obaveze, posebne oblike nastave i vannastavne aktivnosti koje obuhvataju obrazovne i sportske sekcije, kulturno - istorijske manifestacije i takmičenja.

Na akademiji učenici i kadeti odmerili su snage na utakmicama u muškoj i ženskoj konkurenciji u basketu „3 na 3“, ali i u ringu prikazujući veštine u boksu.

To Top