Učenici iz Turske i Portugala borave u Požarevcu

Požarevac

Događaji

Učenici iz Turske i Portugala borave u Požarevcu

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Osnovna škola „Sveti Sava“ iz Požarevca ove nedelje je domaćin učenicima i nastavnicima iz Turske i Portugala. Prilikom obilaska najznačajnih ustanova u gradu danas su posetili Gradsko zdanje.

Goran Nestorović, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje, poželeo je učenicima i njihovim nastavnicima dobrodošlicu u Požarevac.

„Nadam se da je Osnovna škola „Sveti Sava“ dobar domaćin, da ćete poneti iz Požarevca lepe utiske i da ćete jednog dana ponovo da dođete u naš grad“, rekao je Nestorović.

Goran Nestorović

Poseta učenika iz Turske i Portugala organizovana je preko Erasmus projekta pod nazivom „Različiti identični“ u kojoj učestvuje Osnovna škola „Sveti Sava“.

„U okviru projekta učimo decu da svaki narod ima neku posebnost, da svaku tradiciju treba poštovati, kao i da bez obzira na te različitosti sva deca između sebe mogu da se druže“, kazala Margareta Sekulović, direktorka Osnovne škole „Sveti Sava“ u Požarevcu.

Margareta Sekulović

Partner na projektu je i jedna škole iz Hrvatske, ali nisu mogli da dođu jer je cela grupa zbog zaraze u karantinu. Sve aktivnosti oni prate onlajn, kaže direktorka.

Predstavnice škola iz Turske i Portugalije istakle su da im je drago što učestvuju u ovom projektu i što su u prilici da upoznaju bogatu kulturu i tradiciju Srbije i Požarevca. Takođe, zahvalile su se na gostoprimstvu požarevačkoj školi i izrazile nadu da će uskoro one imati priliku da ugoste učenike i nastavnike iz Požarevca.

Gosti iz Turske i Portugala stigli su u nedelju u Požarevac i boraviće ovde do petka. Škola je organizovala više radionica i izleta kako bi se gosti upoznali sa nastavom u školi i znamenitostima grada.

Značajno je napomenuti da se u ovom trenutku četiri učenice i dva učinika iz OŠ „Sveti Sava“ nalaze u Španiji takođe u okviru projekta, a za mesec dana jedna grupa oldazi u Tursku. U okviru projekta predviđeno je da oko 100 učenika i 25 nastavnika obiđe više od 16 zemalja u Evropi.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top