Ukupno 3.288 paketa za penzionere  

Kučevo

Društvo

Ukupno 3.288 paketa za penzionere  

Foto: BMK

How Good Of A Friend Are You Really?

U toku je prirema, uskoro počinje podela paketa pomoći penzionerima sa najnižim primanjima na području opštine Kučevo.

Do sada je pakete humanitarne pomoći dobilo više od 600 socijalno najugroženijih Kučevljana. Trenutno  su u toku aktivnosti vezane za raspodelu 3.288 paketa penzinerima sa primanjima ispod 30 hiljada dinara.
Rebalansom opštinskog budžeta opredelili smo sredstva za nabavku paketa humanitarne pomoći za naše najstarije sugrađane čija su primanja ispod trideset hiljada dinara,“ rekao je  Vladimir Stojanović, predsednik opštine Kučevo, prilikom obilaska volontera koji u sali Srednje škole formiraju pakete.
Podela će se vršiti tako što će u svaku mesnu zajednicu biti distribuiran potreban broj paketa, a penzineri će ih u svojoj mesnoj zajednici preuzimati. O početku raspodele penzioneri će biti obavešteni od strane predstavnika mesne zajednice i sredstava javnog informisanja. 
Niko u našoj opštini nije i neće  biti zaborevljen i sam, jer samo svi zajedno možemo da se uspešno izborimo sa ovom situacijom. Naša lokalna samouprava je u proteklom periodu dokazala da se odgovornošću i velikim trudom može pobediti nevidljivi neprijatelj“, istakao je Stojanović.
Pravo na dobijanje paketa humanitarne pomoći  imaju penzioneri koji su penziju ostvarili u Srbiji manju od 30.000 dinara, zatim oni koji imaju inostranu penziju koja u dinarskoj protivvrednosti ne prelazi 30.000 dinara, kao i penzioneri koji imaju i domaću i inostranu penziju ali ukupni iznos ne prelazi 30.000 dinara.

Svaki penzioner moraće da potpiše izjavu o novčanim primanjima, navodi se na portlau E-Kučevo.
 

To Top