Ukupno 51, 3 miliona dinara za razvoj četiri opštine u Braničevu

Braničevo

Društvo

Ukupno 51, 3 miliona dinara za razvoj četiri opštine u Braničevu

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) je raspodelilo 450.800.000 dinara za finansiranje programa podrške razvoju i funkcionisanju sistema lokalne samourave. Sredstva su dobile i četiri opštine iz Braničevskog okruga.

Resorno ministarstvo je za realizaciju novih ili završetak započetih projekata koji se finansiraju iz budžeta jedinice lokalne samouprave, lokalni ekonomski razvoj, investicije i zapošljavanje, opredelilo sredstva za 17 opština.

Među njima je Žagubica, koja je dobila 19.000.000 dinara za rekonstrukciju atarskog puta u naselju Medveđica.

Isti broj opština dobilo je sredstva i za pružanje finansijske, tehničke i druge pomoći u cilju bržeg i kvalitetnijeg uvođenja e-uprave i savremenih informacionih tehnologija radi unapređenja i modernizacije rada organa jedinice lokalne samouprave.

Iz Braničevskog okruga za uvođenje E-Skupštine novac od ministarstva dobile su dve opštine – Veliko Gradište 8.000.000 dinara i Petrovac na Mlavi 11.800.000 dinara.

MDULS je opredelilo novac za četiri opštine u Srbiji za realizaciju projekata koji doprinose preventivnom delovanju na smanjenju rizika od klimatskih promena, kao i elementarnih i drugih nepogode, a među njima je i Požarevac.

Za tretman distributivne vododovodne mreže-cevovoda pitke vode degradacijom biofilma gradu Požarevcu pripalo je 12.500.000 dinara.

Više o tome pročitajte OVDE.

To Top