Ulična akcija “Šta da se radi u Skupštini” u Požarevcu

Požarevac

Događaji

Ulična akcija “Šta da se radi u Skupštini” u Požarevcu

Foto: A. Grujić

How Good Of A Friend Are You Really?

Crtina inicijativa Otvoreni parlament u okviru projekta “Vratimo se na početak - Parlament kao osnova vladavine prava”, koji podržava Evropska unija, organizuje danas uličnu akciju “Šta da se radi u Skupštini” na Starom korzou u Požarevcu.

U cilju informisanja građana o važnosti uloge zakonodavnog tela u Srbiji, uličnom akcijom “Šta da se radi u Skupštini” Crta želi da ukaže građanima Požarevca da su svi poslanici njihovi predstavnici i da mogu da kontaktiraju sa njima i od njih zahtevaju da rade na rešavanju problema građana.

Tokom današnje akcije koja traje do 16 časova, građani imaju priliku da saznaju na koje načine mogu kontaktirati sa poslanicima i kako mogu zvanično podneti incijative i predloge Skupštini. Takođe, imaju priliku i da postave pitanje ili upute poruku Narodnoj skupštini i poslanicima.

“Sva pitanja i predloge koje dobijemo na današnjoj akciji sublimiraćemo na jednom mestu, a potom ćemo ih uputiti poslanicima. Odgovori poslanika biće dostupni građanima na sajtu Crte i Otvorenog parlamenta”, kazala je Marija Pešić iz Crte i dodala da se najčešće pitanja odnose na inflaciju i rad zdravstvenih ustanova, a često se dešava i da građani hvale rad poslanika.

Građane širom Srbije je između ostalog zanimalo šta se dešava sa potpisima za narodnu inicijativu protiv eksploatacije litijuma, kada će biti rešeno pitanje korupcije u državnim institucijama, kada će biti ukinut rad „na crno”, hoće li se pojednostaviti procedura za dobijanje invalidske penzije. Poručili su poslanicima da više rade u interesu građana koji su ih izabrali, da povećaju penzije, uvedu više povlastica za treće dete…

Ovo je inače 16 ulična akcija, a biće ih u još desetak gradova u Srbiji.

Podsećamo da kroz inicijativu Otvoreni parlament Crta od 2012. godine svakodnevno prati rad Narodne skupštine, prikuplja i objavljuje podatke i analize o aktivnostima narodnih poslanika, radu i rezultatima rada Narodne skupštine.

To Top