UMETNICI ZA MILICU: Veče u Ramskoj tvrđavi

Veliko Gradište

Kultura

UMETNICI ZA MILICU: Veče u Ramskoj tvrđavi

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Crveni krst i ustanove turizma i kulture opštine Veliko Gradište, u saradnji sa Rotari klubom sa Skadarlije i Muzičkom školom „Stevan Mokranjac“ iz Požarevca, organizuju u subotu, 3. jula, humanitarno veče na Ramskoj tvrđavi.

Prikupljen novac biće doniran maloj Milici Živanović iz Sirakova za pomoć u lečenju i obezbeđivanju osnovnih uslova za život.

Milica je trogodišnja devojčica iz sela Sirakova. Živi u sedmočlanom domaćinstvu bez osnovnih sredstava za život (kuća nema vodu).

Na prvi pogled Milica se ni po čemu ne razlikuje od svojih vršnjaka. Ipak, ovoj devojčici je još po rođenju ustanovljena malformacija na bubrezima koji nisu u stanju da obavljaju svoju osnovnu funkciju, da pročišćavanje krvi. Devojčica je nekoliko puta operisana na Institutu za majku i dete u Beogradu, međutim ove intervencije teško održavaju bubrege u funkcionalnom stanju.

Za ovu bolest još uvek nema trajnijeg rešenja tako da joj svakog dana preti dijaliza, a postoji i mogućnost potrebe za transplatacijom. Bolest je urođena, a lakši oblik imala je i njena sestra koja je, takođe, pacijent Instituta pa postoji ozbiljna potreba za daljim genetskim ispitivanjima u inostranstvu.

Organizatori upućuju poziv svim ljudima dobre volje da se pridruže humanitarnoj akciji i doniraju dobrovoljni prilog koliko su to u mogućnosti, za jedan iskren dečiji osmeh.

Program počinje u 18 časova obilaskom Ramske tvrđave, u 19 sati je koncert Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ Požarevac, a u 20 sati muzičko-poetsko veče „Predelima moje duše“, autora  Ljubiše D. Dinčića.

To Top