Održan humanitarni bazar u centru Požarevca

Požarevac

Događaji

Održan humanitarni bazar u centru Požarevca

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Juče je održan humanitarni bazar u Tabačkoj čaršiji u Požarevcu sa ciljem da se prikupi novac za lečenje šestoro mališana i jedne teško obolele majke dvoje dece.

Za četiri sata, koliko je trajao bazar, prikupljeno je ukupno 61.530 dinara, kaže za E-Braničevo Tamara Filipović, članica Udruženja za pomoć osobama sa invaliditetom „Fotruna“ koje je organizator ovog događaja.

Na tezgama kolači i dečije igračke

„S obzirom na to da smo imali samo dve prodajne tezge prikupljen je solidan iznos, loše je to što imamo toliko bolesne dece i što taj novac treba da se podeli na sedam delova“, naglašava Filipović.

Kompletan novac biće uplaćen na račune šestoro dece iz Požarevca - Dušana, Pavla, Luke, Petre, Darije i Tare, kao i na račun Tereze, majke dve devojčice koja boluje od zloćudnog tumora grlića materice.

„Planiramo da jednom mesečno održavamo humanitarne bazare, mi imamo volju ali ne zavisi sve od nas. Nadamo se da će situacija sa koronom da se popravi i da ćemo moći češće da organizuje bazare u većem obimu“, najavila je ona.

 

Mališani oduševljeni maskotama

Pored prodaje kolača i dečijih igračaka, na humanitarnom bazaru u ponudi su bili kokteli i „Oriflejm“ kozmetika, a dobroj atmosferi doprinele su i požarevačke maskote.

To Top