Upravljao vozilom sa 3,13 promila alkohola u organizmu

Braničevo

Hronika

Upravljao vozilom sa 3,13 promila alkohola u organizmu

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, od 7. marta do danas, u redovnoj kontroli, isključili su iz saobraćaja petoricu muškaraca, četvoricu koji su vozili pod dejstvom alkohola, od kojih je jedan izazvao saobraćajnu nezgodu, kao i jednog pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

U okolini Požarevca, pedesetpetogodišnji vozač „ford mondea“ je vozeći sa 1,29 promila alkohola u organizmu i bez položenog vozačkog ispita, izlazeći sa parkinga udario u automobil kojim je upravljala dvadesetsedmogodišnja žena. 

U ovoj nezgodi niko nije povređen.

Policija ga je privela sudiji za prekršaje koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 206.000 dinara.

Patrola je u Velikom Gradištu zaustavila vozača „ševroleta“ (40) koji je automobilom upravljao sa 3,13 promila alkohola u organizmu.

Sudija za prekršaje mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 140.000 dinara, zaštitnu meru zabrane upravljanja vozilom 10 meseci, kao i 15 kaznenih poena.

Saobraćajna policija je u Velikom Gradištu i u okolini Požarevca zatekla vozače „fijata“ (35) i „folksvagena“ (54) koji su automobilima upravljali sa 2,13 i 1,48 promila alkohola u organizmu, kao i vozača „seata“ (23) koji je vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Svi vozači su zadržani do 12 sati i protiv njih su podnete prekršajne prijave po Zakonu o bezbednosti saobraćaja.

To Top