Obeleženo 16 godina od smrti Slobodana Miloševića

Požarevac

Događaji

Obeleženo 16 godina od smrti Slobodana Miloševića

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Poštovaoci lika i dela Slobodana Miloševića, bivšeg predsednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije, okupili su se danas u dvorištu porodične kuće Milošević, u Nemanjinoj 41 u Požarevcu, i polaganjem venaca obeležili 16. godišnjicu od njegove smrti.

Prvi posetioci, među kojima je Dara Radonjić iz Podgorice, zatekli su jutros na grobu venac od dece Slobodna Miloševića – Marije, koja živi u Crnoj Gori, i Marka, koji već godinama boravi u Rusiji.

Vence na grob Slobodana Miloševića danas su položili predstavnici Socijalističke partije Srbije na čelu sa Nikolom Šainovićem, Srpske radikalne stranke predvođeni Vjericom Radetom i Pokreta socijalista, kao i nekolicina građana.

„Vreme Slobodana Miloševića ostaće večiti spomenik u borbi srpskog naroda za samostalnost“, kazao je Šainović i istakao da su mnogi, i na istoku i na zapadu, koji su osuđivali Miloševića, danas suočeni pred svojim vratima sa istim problemom.

Radeta je u obraćanju medijima naglasila da niko od onih koji su Miloševića izručili Hagu, ne bi trebalo da bude na vlasti u Srbiji.

Podsećamo da je 28. juna 2001. godine Milošević izručen Međunarodnom sudu za ratne zločine u Hagu, a u njegovom pritvoru preminuo je na današnji dan, 11. marta 2006. godine. Sahranjen je 18. marta pod lipom u dvorištu porodične kuće u Požarevcu.

To Top