Uskoro uredba o preuzimanju celokupne količine subvencionisanog dizela

Braničevo

Poljoprivreda

Uskoro uredba o preuzimanju celokupne količine subvencionisanog dizela

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Ministarka poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Srbije Jelena Tanasković rekla je za TV Prva da se priprema uredba koja će regulisati mogućnost da se na pumpi preuzme odjednom celokupna količina dizela po subvencionisanim cenama, umesto da kupovina kao do sada bude ograničena na 100 litara dnevno.

Ona je, gostujući na TV Prva, rekla da je Ministarstvo postavilo sedam ciljeva do 2027. godine, a to su održiva, konkurentna, produktiva poljoprivreda, fokus na stočarstvu, završetak digitalizacije i podrška poljoprivrednicima koja će rasti iz godine u godinu i pratiti rast troškova proizvodnje, piše Politika.

„Ušli smo u analizu njihovih troškova proizvodnje, izračunali smo koliko pokriva trenutna subvencija za svaku poljoprivrednu kulturu i u stočarstvu. Troškovi proizvodnje pšenice su 2012. bili pokriveni 16 odsto, 2024. godine subvencija pokriva 46 odsto, za kukuruz je pokrivenost 40 odsto, za suncokret 50 odsto, a u mlečnom govedarstvu u ovom trenutku 74 odsto. Držaćemo se na tom nivou”, rekla je Tanasković, prenosi Politika.

Više o tome OVDE.

 

To Top