Protest poljoprivrednika 13. novembra, da li će učestvovati “Stig”?

Braničevo

Poljoprivreda

Protest poljoprivrednika 13. novembra, da li će učestvovati “Stig”?

Foto: A. Grujić

How Good Of A Friend Are You Really?

Poljoprivrednici najavili da će 13. novembra krenuti u proteste zato što Vlada Srbije nije ispunila obećanja koja je dala u maju ove godine.

Iz Udruženja poljoprivrednih proizvođača "Stig" iz Požarevca kažu da podržavaju sve zahteve koje su poljoprivrednici iz Vojvodine uputili Ministarstvu poljoprivrede. Oni zahtevaju od Vlade Srbije da uredi tržište i podsećaju da se od majskih pregovora, ništa nije promenilo. Da li će se udruženje “Stig” priključiti protestima 13. novembra još uvek nije odlučeno.

“Situacija u poljoprivredi je katastrofalna i dobro je što se Vojvodina budi. Mi i poljoprivrednici iz Pančeva nedavno smo održali protest upozorenja nakon koga se ništa nije promenilo. Rekli smo tada da ćemo nastaviti sa protestima ako se ništa ne desi, međutim još uvek nismo doneli konačnu odluku. Pre 13. novembra održaćemo sastanak našeg udruženja na kome ćemo odlučiti da li ćemo izaći na protest”, kaže za E-Braničevo Milan Marković, potpredsednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača “Stig”.

Podsećamo da su poljoprivrednici održali protest upozorenja u Požarevcu 23. oktobra kako bi skrenuli pažnju na loše stanje u poljoprivredi, o čemu je portal E-Braničevo izveštavao ranije.

NEZADOVOLJNI POLJOPRIVREDNICI PONOVO IZAŠLI NA ULICE (VIDEO)

 

To Top