Uskoro završetak radova na tribinama na hipodromu u Kasidolu

Požarevac

Društvo

Uskoro završetak radova na tribinama na hipodromu u Kasidolu

Foto: Grad Požarevac

How Good Of A Friend Are You Really?

U toku su radovi na izgradnji tribine u Kasidolu, kapaciteta oko 300 mesta pored hipodroma.

Radove su obišli članovi Gradskog veća Požarevca, predsednik konjičke sekcije „Kasidol“ sa ostalim predstavnicima ove mesne zajednice.

Članovi Gradskog veća obišli radove u Kasidolu

Darko Mirković, član Gradskog veća zadužen za mesne zajednice, rekao je ovom prilikom da je Kasidol poznat po dugoj tradiciji konjarstva i da se svake godine na Todorovu subotu trkačka sezona otvara upravo na ovom hipodromu.

Grad Požarevac je prepoznao značaj ove investicije za meštane Kasidola i sve ljubitelje konjičkog sporta i iz budžeta izdvojio 3.070.000 dinara za izgradnju tribine. Radovi na tribinama će biti gotovi za desetak dana.

Predsednik Konjičke sekcije „Kasidol“, Saša Stepanović, naglašava da je tradicija održavanja trka u ovom selu duža od jednog veka, a da sekcija broji oko dvadesetak članova koji poseduju isto toliko konja.

Jugoslav Žikić, član UO Turističke organizacije grada Požarevca, rekao je da su meštani Kasidola na izgradnju ove tribine čekali četrdesetak godina, kao i da im je želja da u saradnji sa gradom u narednom periodu na hipodromu naprave i štalu sa 12 bokseva.

To Top