Uspeh Požarevljana na Sportskim igrama mladih

Požarevac

Sport

Uspeh Požarevljana na Sportskim igrama mladih

Foto: SIM

How Good Of A Friend Are You Really?

Završnim takmičenjima u Splitu okončane su Sportske igre mladih, međunarodna manifestacija na kojoj učestvuju deca iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Druženje Simovaca organizovano je od 21. do 26. avgusta, a odličan nastup imali su najmlađi Požarevljani koji su na državnom finalu, koje je u julu održano u banji Ždrelo, izborili put u Split.

Zlatnim medaljama okitili su se odbojkaši ekipe “Feniks”, a Lazar Popović je u trci na 60 metara osvojio treće mesto. Na turniru u tenisu Luka Jovanović osvojio je drugo mesto.

Sportske igre mladih najveća su organizacija amterskog sporta za decu i mlade u Evropi. Ove godine je u sve tri zemlje učesnice bilo oko 260.000 učesnika.

Marija Mihajlović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, izjavila je da je ovo bila najteža sezona do sada.

“Bilo je situacija kada smo morali dobro da razmislimo o načinu nastavka sezone, ali smo uspeli, pre svega uz pomoć dece, jer jasno je da deca u Srbiji vole igre. Moram da istaknem i izuzetnu saradnju sa roditeljima, učiteljima, trenerima i naravno lokalnim samoupravama i našim sponzorima. Zajedno smo uspeli da stignemo do ove spektakularne završnice, koju su nam ulepšali SIM ambasadori i prijatelji Sportskih igara mladih”, rekla je ona.

Simovci su ove godine dobili i nove ambasadore, Nemanju Vidića i Darija Srnu, sa kojima su odmerili i snage na fudbalskom terenu – odigrana je utakmica SIM reprezentacije, koju su činili dečaci i devojčice iz sve tri zemlje, protiv reprezentacije SIM ambasadora i SIM prijatelja, koju je predvodio predsednik UEFE Aleksander Čeferin. Na terenu su bile zvezde kao što su Luis Figo, Zvonimir Boban, Peđa Mijatović, Niša Saveljić, Mario Stanić, Aljoša Asanović... Utakmicu su sudili Roberto Roseti i Svetlana Bilić.           

Od sledeće godine SIM porodici pridružiće se i dečaci i devojčice iz Slovenije, a kako je najavio osnivač i predsednik Sportskih igara mladih Zdravko Marić, moguće je da će narednih godina deo najlepše sportske priče u regioni postati i deca i mladi iz Crne Gore, Mađarske i Grčke.

To Top