Nova generacija praktikanata u poseti Centru za istraživanje i razvoj kompanije Bambi

Požarevac

Događaji

Nova generacija praktikanata u poseti Centru za istraživanje i razvoj kompanije Bambi

Foto: T. Sotirov

How Good Of A Friend Are You Really?

U susret novoj školskoj godini, kompanija Bambi je otvorila vrata novoj generaciji praktikanata Poljoprivredne škole sa domom učenika “Sonja Marinković”.

Kao deo sveobuhvatne saradnje kroz program dualnog obrazovanja, 24 mlada praktikanta imala su priliku da posete Centar za istraživanje i razvoj i prvi susret sa kompanijom započnu na mestu gde se rađaju ideje koje oblikuju budućnost kompanije.

Andrea Stamenković iz kompanije Bambi istakla je Centar za istraživanje i razvoj nastao kao mesto okupljanja i razmene ideja.

„Ovo je već tradicija u Bambiju - trudimo se da ostvarimo dobre odnose sa školama i sa celim prosvetnim sistemom i ministarstvom, jer naša kompanija ceni i neguje znanje. Učenici će ovde biti na praksi i kroz praktičnu primenu i rad u fabrici će se upoznati sa onim delom koji su do sada učili iz knjiga. Bambi ima licencirane instruktore, tako da vodimo računa da im damo pravo znanje i nadamo se da će se, kada završe školovanje, vratiti i dalje sa nama razvijati našu kompaniju“, kazala je Stamenković.

Učenici posetili centar

Saradnja kompanije Bambi i Poljoprivredne škole iz Požarevca kroz program dualnog obrazovanja, započeta je 2021. godine. Učešćem u programu dualnog obrazovanja, Bambi nastoji da podrži mlade talente u njihovom profesionalnom razvoju i ohrabri ih da postanu deo stručnog tima kompanije nakon završetka školovanja.

„Bambi neguje mlade ljude, znamo da su oni jako važni za dalji tok našeg poslovanja. Bitno je dvosmerno iskustvo, mi mnogo naučimo od đaka i studenata koji dođu na praksu, kao što i oni nauče od predavača i licenciranih instruktora“, naglasila je Stamenković i odala je da je Bambi kompanija sa kojom odrastaju stanovnici Požarevca, Srbije i regiona, te da je sinonim za srećno detinjstvo.

Andrea Stamenković

Dualno obrazovanje predstavlja jedan od ključnih stubova modernizacije obrazovnog sistema i usklađivanja sa potrebama tržišta rada. Uspostavljena saradnja omogućila je učenicima da se neposredno upoznaju sa svim aspektima proizvodnje, tehnologijom i inovacijama u jednoj od najmodernijih konditorskih kompanija, ne samo u Srbiji, već i u regionu.

„Kroz rad sa stručnjacima iz Bambija, nova generacija naših učenika dobiće priliku da stekne dragoceno iskustvo i mentorsku podršku koja će im pomoći da se razvijaju kao stručnjaci u svojim oblastima. Želim da se zahvalim kompaniji Bambi na ukazanom poverenju i našim nastavnicima koji su uložili veliki trud u razvoj ove saradnje. Verujem da će ova inicijativa imati dugoročno pozitivan uticaj na obrazovanje naših učenika i na razvoj naše škole“, izjavio je Slobodan Stojićević, direktor Poljoprivredne škole sa domom učenika „Sonja Marinković“ iz Požarevca.

Snažna partnerska inicijativa kompanije Bambi i Poljoprivredne škole iz Požarevca uspostavlja čvrste osnove za dugoročnu sinergiju obrazovnog i poslovnog sektora, i stvara prostor za održiv rast, prosperitet talenata ali i razvoj čitave industrije. 

To Top