Usvojen prvi rebalans, na koje projekte je preusmereno 109 miliona dinara?

Petrovac

Događaji

Usvojen prvi rebalans, na koje projekte je preusmereno 109 miliona dinara?

Foto: RTV Mlava

How Good Of A Friend Are You Really?

Juče je održana 26. sednica Skupštine opštine Petrovac na Mlavi. Na dnevom redu bilo je 11 tačaka.

Jedna od najznačajnijih tačaka bila je Odluka o izmeni i dopuni odluke o budžetu opštine Petrovac na Mlavi za 2023. godinu.

,,Odluku o prvom rebalansu budžeta usvajamo sada u januaru, zato što smo preneli neutrošena sredstva u iznosu od 109 miliona dinara, od čega je 75 miliona dinara izdvojeno za dalju izgradnju transfer stanice, između ostalog i etno kuće u Dobrnju“, kazao je  Milanče Aćimović, predsednik Skupštine opštine Petrovac.

Petrovački većnici doneli su Odluku o socijalnoj zaštiti opštine Petrovac na Mlavi, a novina je uvođenje smeštaja za ugrožena lica, gde će od sada opština učestvovati u finansiranju ove usluge, zajedno sa Centrom za socijalni rad.

Usvojena je i Odluka o uspostavljanju međuopštinske saradnje grada Požarevca i opština Petrovac na Mlavi, Veliko Gradište, Kučevo, Žagubice, Malo Crniće i Golubac.

Veće je na skupštinskom zasedanju donelo Srednjoročni plan opštine Petrovac na Mlavi od 2023. do 2025. godine.

,,Dodat je deo vezan za transfer stanicu i dva  naselja u kojima bi trebalo uraditi vodovodnu mrežu – Knežica i Zabrđe“, kazao je Aćimović.

Razmatran je i predlog posebnog programa KJP “Izvor” o korišćenju sredstava iz budžeta opštine Petrovac.

,,Izdvojili smo tri miliona dinara iz budžeta za sufinansiranje projekta izmeštanja vodovodnih instalacija na mostu kod ,,Solitera“, kako bi otpočela izgradnja mosta“, objašnjava Aćimović.

Na sednici je Jasminka Nikolić imenovana za Centra za socijalni rad Petrovac na Mlavi i Žagubica. Ona je godinu dana objavljala funkciju v.d. direktora.

To Top