Vakcinisano 65 odsto zatvorenika u Srbiji

Požarevac

Društvo

Vakcinisano 65 odsto zatvorenika u Srbiji

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

U kazneno-popravnim ustanovama u Srbiji do sada je vakcinisano 65 odsto lica lišenih slobode, dok u mnogim zavodima broj vakcinisanih prelazi 80 odsto, saopštila je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

Licima lišenim slobode uplaćena je i novčana pomoć države u iznosu od 30 evra u okviru trećeg paketa podrške punoletnim građanima u cilju ublažavanja posledica pandemije koronavirusa.

Ova lica, kao i korisnici penzija i primaoci novčane socijalne pomoći, nisu  morala da podnose prijave, već u njihovom slučaju automatski dobijaju sredstva na novčane depozite u kazneno-popravnim ustanovama.

Lica lišena slobode su, takođe, i prošle godine dobila jednokratnu pomoć od 100 evra za ublažavanje posledica epidemije koronavirusa, kao i 30 evra u maju ove godine.

Podsećamo da su osuđenici u zavodima u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli i osuđenice u ženskom zatvoru u Požarevcu na početku epidemije počeli da šiju dnevno do 6.000 zaštitnih maski za zaposlene i lica u svim drugim zavodima kako bi se sprečilo širenje virusa.

To Top