Veliko Gradište domaćin Otvorenog prvenstva Srbije u triatlonu

Veliko Gradište

Sport

Veliko Gradište domaćin Otvorenog prvenstva Srbije u triatlonu

Foto: Turistička organizacija Veliko Gradište

How Good Of A Friend Are You Really?

Organizacija Otvorenog prvenstva Srbije na Srebrnom jezeru poverena je triatlon klubu „11Tri klub“ iz Beograda.

Opština Veliko Gradište će 28.juna ove godine prvi put biti pokrovitelj i domaćin Otvorenog prvenstva Srbije u triatlonu koji podrazumeva kombinacju tri sporta, a to su plivanje, biciklizam i trčanje. Plivački deo takmičenja će se odvijati na Srebrnom jezeru, dok će se bicikl dva puta voziti na stazi od jezera do Zatonja, a na istoj stazi će se i trčati.

Prva trka koja je na programu u 16 časova će se sastojati od plivanja u družini od jedan i po kilometar, bicikl će se voziti 40 kilometara, dok će se trčati 10 kilometara. Program predviđa i održavanje sledećih trka: Sprint triatlon, žene i muškarci (0.75km plivanja, 20km bicikla i 5km trčanja), Pionirski triatlon (50m plivanja, 2km bicikla i 0,5km trčanja), Kratki triatlon (0.2km plivanja, 5km bicikla i 1km trčanja), Super sprint (0.4km plivanja, 10km bicikla i 2.5km trčanja).

Podršku u održavanju ove manifestacije daju Sportski savez Veliko Gradište, Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije i Srpska triatlon unija.

Iz poštovanja prema stalnim gostima Srebrnog jezera i domaćinima, trasa trke je formirana tako da ne remeti prilaz ugostiteljskim objektima, smeštajnim kapacitetima, plaži i novom parkingu kod jezera, iz smera Velikog Gradišta i magistralnog puta.

To Top