Veterani u igračkom izazovu

Kostolac

Kultura

Veterani u igračkom izazovu

Foto: arhiva, plakat

How Good Of A Friend Are You Really?

„Šta bećara u srce udara, litar vina iz davnina“, naziv je prvog „Ostrovačkog festivala folklora veterana“, u subotu, u Domu kulture u Kostolcu.

Veterani Kulturno umetničkog društva „Ostrovo“ biće domaćini brojnim ansamblima iz cele Srbije, koji će predstaviti bogatstvo narodnih igara, pesama i tradicionalne nošnje. 

Na prvom festivalu uz domaćine, predstaviće se Društvo „Bećarac“ iz Bavaništa, KUD „Devetak“ Lukovac iz Bosne i Hercegovine, KUD „Rečica“ iz Rečice, KUD „Mladost – Avala“ iz Resnika, KUD „Abrašević“ iz Smederevske Palanke, Društvo „Iskon veterani“ Šimanovci, KUD „Jedinstvo“ Beograd, KUD „Izvor“ Stari Banovci, Društvo „Đerdan“ Gospođinci, KUD „Aleksandrovac“ iz Aleksandrovca, KUD „Polet“ Beograd, KUD „Dimitrije Katić“ Crkvenac, Društvo „Kupinik“ Kupinovo, KUD „Kovilj“ Kovilj, ANIP „Smederevo“ , KUD „Masuka“ iz Velike Plane.

Organizator ovog festivala je Kulturno umetničko društvo „Ostrovo“ u saradnji sa Centrom za kulturu Kostolac, a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac.

Početak je zakazan od 18 časova.

To Top