Više od 100 miliona dinara za unapređenje poslovne infrastrukture u Braničevu

Braničevo

Privreda

Više od 100 miliona dinara za unapređenje poslovne infrastrukture u Braničevu

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Ministarstvo privrede donelo je odluku o rasporedu i korišćenju sredstava za podršku unapređenja poslovne infrastrukture. Ukupno 790.654.713 dinara raspoređeno je na 21 lokalnu samoupravu, među kojima je i pet opština iz Braničevskog okruga.

Od opština iz Braničevskog okruga, najvišu sumu novca, 53.772.326 dinara, dobilo je Kučevo za rekonstrukciju saobraćajne infrastrukture u cilju dostupnosti turističkim lokalitetitma na teritoriji opštine.

Iza njega sledi opština Petrovac na Mlavi, za čiji je projekat rekonstrukcije saobraćajnica u naseljima Malo Laole i Bistrica u cilju turističkog razvoja ruralnih predela opredeljeno 35.070.269 dinara.

Za rekonstrukciju Mlavske ulice u naselju Krepoljin u cilju dostupnosti turističkih lokaliteta opštine Žagubica opredeljeno je 27.978.200 dinara, a za rekonstrukciju zatvorene pešačke ulice u turističkom jezgru opštine Golubac 17.509.439 dinara.

Najnižu sumu novca, upoređujući sa ostalim opštinama Braničevskog okruga, dobilo je Veliko Gradište za rekonstrukciju i sanaciju pešačke staze do turističkog kompleksa Beli Bagrem, tačnije 15.154.475 dinara.

Više o tome pročitajte OVDE.

Početak realizacije navedenih infrastrukturnih radova očekuje se u julu, nakon sprovedenih zakonskih procedura, piše na zvaničnom sajtu Ministarstva privrede.

To Top